lauantai 31. elokuuta 2013

Saimit kruunutaskuilla

Nyt mäkin oon oikee ompeluryhmäläinen ja vihdoin tein omat Saimit :D 

Ohje on siis Ottobreen suosittu housukaava ja sillä oli kyllä helppo tehdä housut! Jotakin sain kerrankin tehtyä yhtenä päivänä valmiiksi, kiitos esikoisen päiväkodin ja kuopuksen pitkien päiväunien, hihih. 

Kyllä tää ompelu ilostuttaa kotiäidin arkea, ihanaa hetki vaan leikellä ja huristella ja saada jotain kivaa valmiiksi. Ja sitten pukea lapsi johonkin omatekemään, kuinka ihanaa :) 


Leveyttä lisäsin puntteihin muutamn sentin ja vyötärölle vaihdon kumpparin sijasta resorin. En nyt laittanut mitään kumpparia enää vyötärölle ja yhden illan testauksen perusteella pysyivät ylhäällä. Kumpparikuja siellä on, jos tuntuu että pitää myöhemmin lisätä.


Meidän tyttö on nyt vajaa 90 cm, ja ensin meinasin tehdä 92 kaavalla, mutta teinkin 98, eikä oo yhtää liian isot. Puntit on aika reilut, mutta hivenen leveemmät tekisin seuraavista housuista. Tai no nä on hyvät nyt. Punttia vähän saa olla, kun resorin ansiosta ei kuitenkaan mene jalan alle. 


 Kruunutaskuun ajattelin laittaa nepparin yläsakaraan, jos alkaa lörpöttään, mutta vahva tukikangas ja kaksinkertainen collegekangas sen aika hyvin pitää ainakin vielä ojossa..Oon kyllä todella tyytyväinen! Kiva sittenkin ommella perusvaatteita, niitä kun pääsee käyttämään joka päivä. Eikä arkinen tarkoita välttämättä yksinkertainen,  vaan kiva aina tehdä jotain pientä justkaa..

(Tytöt nukkuu, äkkiä päiväunille jos vielä itsekkin ehtisi..)


3 kommenttia:

 1. Voi miten hienot nuo kruunutaskut!

  VastaaPoista
 2. Tosi kiva idea nuo kruunutaskut! :)

  VastaaPoista
 3. Kruunutaskut on aika kivat, tekevät tavallisesta collareista neitimäisemmät :)
  Turhaan ei ole Saimi-kaavaa kehuttu, nämä housut on ihan mielettömän hyvät! Kun saan taas saumurin kuntoon niin pakko surrauttaa parit tälläset lisää :)

  VastaaPoista