tiistai 12. marraskuuta 2013

Lempparikangasta ja arkistojen kätköistä tältä syksyltä

Pakkomielle-kankaasta on pakko välillä tehdä jotain, ettei mene kangas pelkkään hypistelyyn.. Vaatteet on siitä tylsiä, että ne on aina välillä pesussa, eikä niitä voi pitää kauheen montaa päivässä.. tai no voi tietty.. 
Joten, nyt vielä kun pienempi on pieni, niin syömisharkkojen ajan mä saan ihastella lempparia kaulassa :)
Viljamin puodin ihanaista hattarakekkeriä on onneksi vielä muutama metri odottamassa ja trikoona lisäksi, kun vaan osaisi päättää mitä niistä tekisi.. Verhot.. Mekko itselle.. tai paita.. tai.. 

Tällänen ruokalappukokeilu, alinna on pehmeä muovitettu frotee, kun ajattelin ensin tehdä sellaisen lapun, jonka aina heittäsin pyykkiin käytön jälkeen.. sitten alkoi kuitenkin viimehetkillä surettaa likaantuvat hahmot(hah), joten leikkasin vielä kristallimuovin päälle. Taskun ompelin kaksinkertasesta kristallimuovista ja kanttasin koko homman sitten kanttinauhalla.
Niskasta saa kiinni sydän-kam-nepillä, laitoin sitten pari vastakappaletta toiselle puolelle ni saa säädeltyä..


Kummipojan isolle veljelle apinapuuverhot ommeltu joskus aikaisemmin, samaa sarjaa autokorjaamoverhojen kanssa, jotka tehty aikasemmin.. Settiin kuuluu myös kaks koristetyynyn päällistä, joista ei oo kuvaa.. 
Oli kiva ommella puuvillakangasta ja verhot ihan kiva projeksti, MUTTA niinkuin tuo kakkoslaatuisuus-tieto ostaessa oli, niin voi morjes kuinka oli vinkkeliä.. Leikkasin kankaat kuvioitten mukaan suoriks ja niiden mukaan ompelin myös.. 
 Välityönä surrautettu myös pikku-mimmille tumput, päältä ihana lintutrikoo, sisältä vaalpun fleece ja varret pinkkiä resoria. Kyä lämmittää :)


Jo kuudesluokkalainen kummityttöni oli meillä eilen kanssani ompelemassa, hän saapui luoksemme iiiso kassillinen karkkipapereita, alkuvalmistelut oli siis tehty huolella :)
Itse piti vain opastaa ja auttaa, mutta helpompi oli tehdä oma ja näyttää mitä tehdään (mä olen niin hyvä opettaan, että annas mä ny vähän näytän.. no jos mä teen tän äkkii..), joten mä sain kans mariannepapereita, toi ihan pelkkä punanen on mun..

Sitten leikkelin kummiplikalle tämmösille hepoille loimia ja jotain satulahuopia ja pari koristetta niihin ompelin myös, ja sit jalkoihin tollasin putkiloita resorista. Oli meinaa aika onnellisen näkönen kummityttö :)
Ja parit saimit tuli väkerrettyä myös, tässä tälläsen vedenvihreät, mitä tää ois.. Aplikoin pari tähteä punttiin, että näis ois jottain.. ei paljoa näy, mutta just ihan kivasti. Pikkusemmalle tein samisteluhousut, mutta ne on varmaan jääneet kuvaamatta nekin.. Että ei tässä ihan laiskana olla oltu..
Tytsyllä muuten yks lempparilelu päänsä päällä, tein viimejouluksi pieniä kauratyynyjä, niitä on kiva tasapainotella pään päällä :)Sammakkojuttuja keräävälle Enolleni (hmm kerääköhän hän sammakoita, vai keräävätkö vaan kaikki hänelle sammakkojuttuja..) surrautin "maailman kauneimman valokuvaustuolin" lainasta sammakkopipon ja tuubihuivin, jotta tarkenee vaikka talvella pimeellä vaikka lenkillä tai jotain.. Kun näin tän sammakkokuosin, tätä oli vaan ihan pakko tilata enolle :) 

Nonniin, jotain saatu taas lisättyä, niin voi mennä ompeleen lisää :)

2 kommenttia:

 1. Tosi kivoja ompeluksia taas! Sammakkokangas on hauska, toivottavasti on enollekin mieleinen! Nuo tähtipökät on just siistit, tähtiaplikointi sopivan huomaamaton, mutta antaa pöksyihin sitä jotain. Ihanat tumput ja söde ruokalappu. :)
  Meidän porukoilla on muuten samanlainen tuoli, kuin mitä teillä oli niissä keijukuvauksissa. :)

  VastaaPoista
 2. Kiitoksia Mari :)
  Mä olen ihan hulluna sellaisiin tuoleihin, enoni on itse joskus sen tuolin tehnyt. Ihan mahtavuutta.
  Tarviis itellekki löytää jostain joku ihana kuvaustuoli.. tai tehdä.. melkein metallitöis koulus teinkin, jäi vähä kesken.. jos joskus tekis vaiks loppuun..

  VastaaPoista