maanantai 23. maaliskuuta 2015

Tyttöjen juhlatakit


Oltiin lähdössä juhliin ja mies kysy että eikö tytöillä muka ole juhlatakkeja. Noh. Pitipä myöntää ettei ole. Mutta siksi, koska ajattelin Cupcaken (metsästetty niitä vanhoja suloisuuksia siksi ei Racoon) söpöyshaalereiden menevän myös juhlavaatteiden kanssa. Mutta. Jos nyt mies huomaa jotain tuollaista, niin pakkohan se on alkaa takkihommiin :DTakkien kaava on Ottobre 1/15 Messy Plaid, lisäsin hupun, enkä tehnyt taskuja. Venlalle koossa 110 ja Mimosalle pienensin kokoon 98. Venlan takkiin huomasin lisätä hihoihin lisää leveyttä, mutta pienenpään takkiin oisi saanut lisätä enemmän..Sain äidiltäni vanhan päiväpeiton, ja koska kangas oli kaunis ja sopiva juhlatakkiin, niin kanttauksia hyväksikäyttäen leikkasin peiton palasiksi. Ainoastaan hupun reunaan jouduin purkamaan peitosta kanttia ja kanttaan uudestaan, tietty koska kaareva muoto.Takkivetskat onneksi olin ostanut Karnaluksin reissulta, Venla sai vaaleanpunaisen ja Mimosa pinkin. Kuitenkin tumpuissa ja pipoissa on jotain samansävyistä niin kiva väripilkku takkiin.

Hupun etureunaan ompelin pienen lärpäkkään, johon laitoin Kamit, jotta sen saa hyvin napsuteltua vielä ylös asti kiinni. Yllättävän nopeasti takit valmistuivat ja nyt kun takatalvi tuolta tulee niin vielä voi nämä tänne päivittää, kevätauringon paistaessa ei oikein ollut talvitakkifiilis.. Mutta toivottavasti se kevät sieltä pian tulisi, tekisi mieli alkaa jo kesävaatteita suunnittelemaan..

2 kommenttia:

  1. Todella kauniit takit! Hyvä idea käyttää päiväpeittoa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Ensin ajattelin käyttää päiväpeiton ihan lämmikkeenä, mutta mikäs siinä kun olikin kaunis kuvio valmiina :)

      Poista