keskiviikko 18. huhtikuuta 2012

Sammakoita ja virvonvarvohduksia

11-vuotias kummityttöni oli meillä kylässä ja puhuttiin, että voitais tehdä jotain käsityöjuttuja. Kipaisin sitten HelmiQ:ssa ja ostin helmiä, ohutta rautalankaa ja avaimenperärinksuja ja kaivoin kotoa vanhoja helmiä esiin.
(HelmiQ:ssa oli muuten superihania myyjiä)

Ajattelin, että tehtäis liskot, jollaisen olen tehnyt joskus ala-asteella ja josta olin silloin hirmuisen ylpeä. Liskon ohjeen löydettyäni googlettelin vielä vähän ja löysin ohjeen ihanaan sammakkoon, sellaistakin piti kokeilla.
Tän ohjeen mukaan lisko olikin kroko, mutta meillä ne ny on liskoja.

Toivoin, että kerettäisiin tehdä edes yhdet jotkut ötökät, kun luvassa oli kässyjen lisäksi pitsaa ja karkkia. Eihän me meinattu malttaa syödä, kun helmien pujottelu oli niin kivaa!
Muutamassa tunnissa kerettiin höpötellä ja pujotella niin, että lopputuloksena kummitytölläni oli kolme liskoa ja mulla kolme sammakkoa!Me käytiin mun puoltoistavuotiaan tyttären kanssa virpomassa iso- ja isoisovanhemmilla ja parilla iso-tädillä, oksina oli tänä vuonna sekä kangassydänsulkasia vitsoja sekä linnunpesävitsoja.Ensin ompelin noita sydämiä, käänsin ja täyttelin ja sidoin silkkinauhoilla ne höyhenien kanssa oksaan. mutta sitten puolenyön aikaa muistin jossain blogissa nähneeni rautalangasta kieputeltuja helmin koristeltuja linnunpesiä ja tottahan toki niitä oli pakko vielä alkaa vääntämään, kun edellisenä vuonna oli jo noita sydämiä ollut..


Miehelläni on enää viikko talvilomaa jäljellä, jos sitten saisi iltapuhteena aloitettua tän blogin päivittämisen ihan kunnolla..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti