maanantai 14. toukokuuta 2012

Ruokalappuja ja keijuinen setti

Äitienpäivää vietettiin eilen mukavasti meiän takapihalla, grillattii makkaraa ja syötii tonnikalamakaronisalaattia ja sitten jälkkäriks syötiin muurikkalättyjä. Ihanaa! Paikalla oli meiän molempien vanhempien lisäks vielä mun mummini, oli tosi kiva ilta!

Tässä aikasemmin pyöräytin muutaman ruokalapun Katjan tyylillä, elikä "kaukalo" on ommeltu lapun "nurjalle puolelle" ja sitten käännetään eteen, jolloin tasku eli kaukalo-mikä-nyt-oiskaan pysyy paremmin auki. Aikas herkullisia jotten sanoisPikkutrikoo-tilkuista syntyi hame ja pipo tyttärelle. Keijukangasta ei ollut tarpeeksi vuorelliseen pipoon, joten sisäpuoli tuli yksvärisenä, onnistui ihan hyvin niinkin.
Hameeseen kehittelin kaavoja itse, ei paljoa mene hamekangasta tuollaiselle 75 cm pitkälle. Kyllä kaikilla pikkutikkauksilla saa kivoja yksityiskohtia aikaan ja jäljestä tulee paljon siistimpää. Kiva pikkuhame joka sopii moniin eri legginseihin ja erilaisiin paitoihin.


Kodin kuvalehteä selaillessa löysin kivannäköisen pikkuleivonnaisohjeen, samaisen ohjeet olin ottanut talteen jo muutama vuosi sitten, mutta nyt vasta tuli kokeiltua, kun pikkusisko tuli kylään leivoskeleen mun kanssa. Tehtiin Macarone-leivoksia, vaaleanpunaisia joissa mansikkatäyte ja vaaleanvihreitä joissa appelsiinitäyte. Parhaita olivat seuraavana päivänä, kun olivat yön olleet jääkaapissa.
Pitänee kokeilla joku toinen kerta myös jonkin lehden kivannäköistä ohjetta, eikä aina tehdä perinteisiä-jo-valmiiksi-hyväksi-koettuja marjapiirakoita ja mokkapaloja..


2 kommenttia: