sunnuntai 15. kesäkuuta 2014

Päikyntädeille ja kiviosastoa


Meiän päiväkodissa on tosi kivat päikyntädit ja halusin heitä muistaa jollain pienellä jutskalla nyt kun neidin päikkykausi loppui..
Halusin antaa jotain kivaa arkeen, jotain mikä ei ois tiellä ja jotain mitä ei ois "pakko pitää"..  (mietin pipoja ja huiveja ja vaikka mitä, mut jos ei vaikka tykkäiskään.. ettei tuu sellanen olo et on pakko pitää.. ajattelenkohan liian hankalasti.. ois pitämättä jos ei pidä..)

Ihana-lehdessä oli ommeltu tiskirätteihin koristuksia ja siitä se idea sitten lähti. Voi sitten pitää vaikka pölyliinana tai jonain siivousliinana, ei välttämättä tiskirättinä ehkä paras, tai emmätiä.. 

 Ompelin erilaisia puuvilloja ja nauhoja ja nappeja erivärisiin tiskirätteihin niin, että yritin miettiä jokaiselle sopivat värit ja kuviot, toivottavasti osui ees lähelle..
 Yllättävän kivasti rätti kulki ompelukoneen jalan alla, vähän pelkäsin ettei menis nii kivasti. Nahkaneulalla ompelin lopuksi, kun katkasin tavallisen.. Sitten kesti :)
 Neiti olisi jo kovasti menossa takaisin päiväkotiin, mutta kesä tässä nyt nautiskellaan kotona :)


Oltiin suvunnaisten käsityöleirillä ja kokeiltiin (kokeilin!!) siellä kivien maalausta. Oli kiva ottaa kivi käteen ja katsella sen muotoja ja miettiä, mitä siihen kiveen oikeen piirtyisi..  
Ensimmäiseen kiveen piirtyi Viljamin puodin Panda (ai mitennii rakastunut pandaan..) ja tätä meidän neitokaiset pyörittelee käsissään ihan innoissaan ja leikkii tällä :D
Kivessä ensin valkonen pohjamaali ja sitten mustalla maalattu panda ja kirkas lakka päällä..

Toiseen kiveen käpertyivät hiirivauvat, innoittajana varmaan leirin pienet kissavauvat.. Mutta nämä mun hiirivauvat saa elellä ihan rauhassa meidän pihassa omassa kolossaan kukkamaan kupeessa.. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti