keskiviikko 27. huhtikuuta 2016

Mullekkin Mekkoa!


Harvemmin tulee ommeltua itselle mitään. Nettikauppojen selailemisen jälkeen totesin, että taidampa tilata Mekkotehtaan Aikuisille -kirjan ja ommella itselle juhlamekon.
Oli kuitenkin pari ihan oukeita kaapissa, jolla hyvin mielin lähtee, mutta onhan uus mekko aina uus.
Perjantaina aamusta ryntäsin Poppanavakkaan ja omaksi ihmetyksekseni ostin semmosta Jaden vihreetä trikoota. Varmaan mun ensimmäinen vihreä kangas!Ajatuksiin sopivin mekko oli kirjan Lilja. Lisäsin lisää laskostusvaraa pääntielle ja laskostin sen ristikkäin päällekkäin. Ompelin myös muotolaskoksia jopa, mutta purin ne kun oli liikaa. Sitten kaventelin etukappaletta ja syvensin vähän myös etee. Hihat olivat hyvät sellaisinaan, rullapäärmeen sijaan tosin ompelin käänteen.Taakse hetken suunnittelin pitsivetoketjua, mutta enempi omaa tyyliä oli jättää takaa auki ja sulkea pyöreällä helminapilla. Takana myös pari muotolaskosta, sinne ne sopi :)
Ja sitten se helma. Suunnittelin ja mietin rypytyksiä, mutta eih. Joten leikkasin leikatut helmakappaleet tosi reilusti palasiksi, vaikka olin jo paljon pienempänä leikannut helman. Jos ei ihan puoliksi mennyt niin varmaan lähellä..
Ensimmäisen helman kiinnityksen jälkeen totesin myös, että yläosa on liian pitkä, joten mekko katki ja nostin helman sauman ylemmäs. Ja vanhasta mekosta vyö.Ja niin mun mekko valmistu lauantaina aamupäivästä paaaaljon ennnenkö piti lähteä juhliin, se perjantai kun kului pesukoneen ja kuivurin parissa, illalla pääsin kyllä jo leikkaan..
Pitkästä aikaa lakkailin vähän kynsiäkin, olipa hauskaa! (Nimettömän mötti on "timangi" joka näyttää aikas hmm läntiltä kuvassa.. )
Pääsin myös osallistumaan kakkujen leipomiseen, muutamat tämmöset piiiikkukakut tehtiin näihin mun vanhempieni juhliin. Sokerimassakukkia tein semmoset rontti 100 ja Cameolla juhlakyltti pahvista kakkuun. Ja eniten hienoimmat kakkulautaset iskä teki vanhoista laudoista.


Paljon Onnea vielä Äitille ja Iskälle <3 
Olette parhaita! 

2 kommenttia:

 1. Tuo väri sopii sulle tosi hyvin! Kaunis mekko ja sinä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Unelmallinen <3
   Olen ihan yllättänyt tästä väristä - ja niin kovin ihanastunut tähän!

   Poista