sunnuntai 29. joulukuuta 2013

Joulupallot tyttösistäTein ensin meille kotiin tytöistä joulupallot (halkaisija 12cm) ja isovanhemmat halusivat samanmoiset myös, niin tein pakettiin heille tytöistä pallot. Niin ja mun Mummille sydämen mallisen. 
Palloidea on Ihana-lehdestä, jossa kuvina oli jotain serviettihommeleita tms. Mä laitoin tytöistä kuvat, jotka ensin muutin seepiakuviksi, korjailin vähän värisävyjä ja sitten tulostin vesiväripaperille.
Pallot oon ostanut sinellistä, niihin kuuluis kai jotkut välimuovihärpäkkeet, jotka helpottas tätä hommaa pikkasen, mutta ovat olleet loppu.. 
Kuvat ei anna oikeutta näille palloille, hankala kuvata kun heijastaa joka suunnasta, todellisuudessa siis hienompia..Kun olin tulostanut kuvat, piirsin pallon puolikasta apuna käyttäen pallon sisälle tulevan kuvan ääriviivat.
Valkoisella maalilla (itellä kädenulottuvilla ikean sormiväri) sudin kuvan reunoja utuisemmiks.


Kokeilin myös tekolunta, josta lehden sivuilla mainittiin, mulla vaan levis väri koko kuvasta, eli ei ainakaan mun tulostinmusteen kanssa hyvä homma. Ja eikun alusta..Mulla oli tälläsiä pinkkejä kukkia (Tiimarista ehkä), mutta olivat liian voimakkaan värisiä, joten maalasin samalla valkoisella kukat. Kuvassa maalia on just laitettu ympäriinsä, lopputulos paljon paremman näköinen.

Leikkasin kuvat muovipallon sisään sopiviksi kun maali oli kuivunut.Toisenlaisia kukkia oli myös, nuoremman tytön kuvaan niitä. Sitten liimailin kiekuroita osaan "timanteista", osaan "helmistä".


Pallon sisälle kuvan toiselle puolelle kiinnitin kaksipuoleisella teipillä tälläistä juhlavaa kaitaliinaharsohommaa(??) (Papruksesta).
Toisiin palloihin laitoin enkelinsiivet taakse, mutta näistä tuli kauniimpia mielestäni.Sitten laitoin palloon (tai kuvassa Mummilleni menevään sydämeen) vaaleanpunaisia ruusun terälehtiä (Sinellistä) ja valkoisia höyheniä ja vanhasta kaulakorusta vaaleanpunaisia helmiä.

Lopuksi vielä ohuesta kauniista nauhasta ripustusnarut ja leveämmästä nauhasta isot koristerusetit.
Pallon taustat ovat kuvassa vielä kesken.Tarkoituksena ois vielä tehdä pallot musta ja miehestä (12cm) ja sitten vähä pienemmät (10 cm) isovanhempien (hää)kuvista, ja vielä pienemmät (8 cm) mun ja miehen isovanhempien kuvista.
Keittiössä meillä on ikkunarivi, johon ajattelin laittaa pallot roikkumaan.

2 kommenttia:

  1. Aivan uskomattoman ihanat! Todella kauniit ja ihan huippu lahjaidea!

    VastaaPoista
  2. Kiitos Mari <3
    Suosittelen kokeilemaan näitä, näihin voi laittaa hiekkaa, valokuvia, kristalleita, muistoesineitä, vaikka mitä.

    VastaaPoista